Go Back
חזה עוף

תבשיל חזה עוף בטמפורה וצ'ילי מתוק

עסיסיות מטריפה עם טעם עשיר ומענג
ציון 4.44 על ידי 30 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 2 פרפרי חזה עוף (פרוסים לקוביות)

לטמפורה ביתית:

  • 1 כוס קמח מנופה
  • ½ כוס קורנפלור
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים (קרים)

לרוטב צ'ילי:

  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף סילאן
  • ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף מים חמים
  • מלח ופלפל (לפי הטעם)
  • שומשום

אופן ההכנה

  • להכנת חזה העוף בטמפורה - בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
  • את קוביות חזה העוף מכניסים לקערת הבלילה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך חצי שעה.
  • לאחר חצי שעה, מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.
  • להכנת רוטב צ'ילי משודרג - במחבת קטנה מחממים מעט שמן ובו מטגנים את שיני השום עד לרתיחת השמן.
  • מוסיפים למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. מערבבים היטב ומוסיפים מלח ופלפל.
  • מבשלים 5 דקות על אש נמוכה, ומכניסים את קוביות חזה העוף בטמפורה, מערבבים בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה.
  • לסיום מפזרים שומשום בנדיבות.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.