Go Back
מרק קובה

מרק קובה חמוסטה חם ומנחם

חווית טעמים רחבה ומרשימה במיוחד
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: שרית יצחקי
Advertisements

המצרכים

לבשר:

  • 4 בצלים
  • 2 קילו בשר מספר 2
  • 6 שיני שום
  • 1 כף שטוחה מלח גס

לבצק:

  • 1 כוס בורגול דק (ג'ריש)
  • 1 קילו סולת
  • 1 כף מלח
  • 2 ¼ כוסות מים

למרק:

  • 2 בצלים
  • 5 שיני שום
  • 6 עלי וגבעולי סלרי
  • 1 חבילת מנגולד (סלק ירוק)
  • 2 קישואים
Advertisements

אופן ההכנה

  • להכנת הבשר - מטגנים את הבצלים עד שהופכים לשקופים, מוסיפים את הבשר ואז מוסיפים את שיני השום והמלח הגס.
  • נותנים לבשר להתבשל כמה שעות טובות על אש בינונית, ומערבבים מידי פעם.
  • כשהמים נעלמים לגמרי והבשר ממש רך, מוסיפים מעט שמן או 50 גרם מרגרינה ומטגנים עם כף עץ עד שנוצרות "שערות" שחומות של בשר. לא מטגנים יותר מידי שלא ישרף.
  • לאחר מכן מקררים את הבשר.
  • להכנת הבצק - משרים כוס ג'ריש (בורגול דק) עם כוס מים (כוס חד פעמית לשתייה חמה) למשך חצי שעה עם כף מלח.
  • אחרי זאת מוסיפים את הסולת ומוסיפים עוד כוס מים ונלוש היטב. אם יש צורך מוסיפים את יתר המים תוך כדי לישה. מוסיפים בזהירות בכל פעם קצת אבל לא בבת אחת שלא יהרס הבצק.
  • למרק - מטגנים את הבצל, וטוחנים במעבד מזון ⅓ מהסלרי והמנגולד יחד עם 5 שיני שום.
  • מוסיפים לבצל מים ¾ סיר, וכשמגיע לרתיחה מוסיפים את כל הירוקים כולל מה שקצצנו. מתבלים במלח, פלפל שחור, כפית כורכום, לימון/מלח לימון, מרק עוף, לפי הטעם.
  • מרתיחים היטב את המרק וכשכל הירקות רכים זורקים את הקובות למרק. כשהקובה צף לתת לו עוד 5 דקות של בישול.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.