Go Back
חיתוכיות נוטלה

חיתוכיות נוטלה מדהימות מבצק חלומי

פריכות מטריפה עם טעם עשיר
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: בתאל ביטון

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח לבן
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס שמנת להקצפה (מומלץ מאוד)
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים

למלית:

  • 500 גרם ממרח נוטלה
  • אבקת סוכר (לפיזור מעל העוגיות)

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה שמים את הקמח, אבקת סוכר, מלח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
  • לאחר מכן מוסיפים את החמאה הרכה, שמנת, שמן, תמצית וניל וחלמונים. מערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. משמנים מעט שתי ניירות אפייה.
  • מניחים חלק אחד של בצק על נייר אפייה, שמים מעליו את הנייר אפייה השני ומרדדים את הבצק בין שתי ניירות האפייה, למלבן בגודל התבנית.
  • מניחים מעל את התבנית ועם סכין לא חדה יוצרים סימון של התבנית מסביב לבצק.
  • מורידים את נייר האפייה העליון, חותכים את הבצק לפי הסימון ויוצרים חתכים בארבעת הפינות של נייר האפייה כדי שייכנס בקלות לתבנית.
  • מחממים את הנוטלה כמה שניות במיקרוגל כדי שיהיה יותר נוח למרוח (לשים לב שאין שאריות של מכסה האלומיניום על הצנצנת של הנוטלה).
  • מורחים שכבה אחידה של נוטלה על מלבן הבצק. מניחים בצד.
  • באותה דרך מרדדים עוד חתיכת בצק, מסמנים וחותכים, ואז מחזירים את נייר האפייה העליון, והופכים את הבצק ומסירים את נייר האפייה העליון (מה שהיה מקודם התחתון). מניחים את מלבן הבצק מעל שכבת הנוטלה של המלבן הראשון ומורחים מעליו שכבת נוטלה.
  • מרדדים את הבצק השלישי באותה הדרך, מניחים אותו מעל שכבת הנוטלה של הבצק השני ומורחים מעליו שכבת נוטלה.
  • מרדדים את הבצק הרביעי באותה הדרך ומניחים אותו מעל שכבת הנוטלה של הבצק השלישי.
  • בעזרת נייר האפייה התחתון, מעבירים את העוגה לתבנית.
  • מכניסים לקירור לחצי שעה עד שעה במקרר ואז מדליקים תנור ל-180 מעלות.
  • בעזרת סכין חדה יוצרים חיתוכים בצורת ריבועים קטנים ומכניסים לאפייה של 25-30 דקות.
  • נותנים לריבועים להצטנן לגמרי ומפזרים מעל אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.