מעבדים את כל המצרכים במיקסר חוץ מהמלח, מכיוון שהמלח מעכב את ההתפחות של השמרים בבצק. לאחר שהבצק התאחד ונהיה בצק לבן ויפה, מוסיפים אז את המלח ומעבדים במיקסר לפחות 7-8 דקות.
משמנים מעט את הידיים ומוציאים את הבצק לשולחן, מעבדים את הבצק ואז יוצרים כדור ומניחים בקערה מעט משומנת בתרסיס שמן או מעט שמן. מתפיחים למשך שעה.
לאחר התפחה הופכים את הקערה, ומורידים את הבצק לשולחן העבודה. אין צורך לשמן/לקמח את השולחן, הבצק לא נדבק.
מחלקים את הבצק למספר חלקים ויוצרים כדור מכל חלק ואז מניחים בצד.
לאחר שיצרנו כדורים מתחילים עם הכדור הראשון שאיתו עבדנו, מרדדים אותו לאורך (לכיוון למעלה) ומגלגלים לגליל מלמטה כך שיוצא גליל קטן. במידה והבצק נדבק ברידוד אפשר לשמן ממש מעט את השולחן.
מניחים בתבנית מעט משומנת ומרופדת בנייר אפייה גם בצדדים.
לאחר שיצרנו את הצורה, מרססים מעט שמן מעל הלחמניות שלא יתייבשו, ואז מכסים במגבת או בנייר נצמד ומעליה במגבת. שמים להתפחה כחצי שעה עד לשעה, עד הכפלת הנפח.
לאחר התפחה מורחים ביצה עם כפית מים, סקופ תמצית וניל ו-1/2 כפית סילאן ומפזרים בנדיבות שומשום.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד הזהבת הלחמניות, בערך 20-25 דקות, בודקים מידי פעם.
לאחר הוצאת הלחמניות מכסים ישר במגבת לפחות 10-5 דקות ולא נוגעים, המגבת מונעת מהלחמניות מלהתייבש.
ניתן להקפיא את הלחמניות ולחמם במיקרוגל/להפשיר כשרוצים לאכול