Go Back
+ servings
שטרודל אגוזים

שטרודל אגוזים מהמטבח הוינאי

מלית משגעת עם בצק חלומי
ציון 4.46 על ידי 11 דירוגים
כמות 2 רולדות
באדיבות: ריקי כהן

המצרכים

לבצק:

  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית)
  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר (50 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 80 מ"ל חלב חמים (⅓ כוס)
  • 1 חלמון
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

מלית:

  • 100 גרם סוכר
  • 1 כף דבש
  • 120 מ"ל חלב (חצי כוס)
  • 50 גרם חמאה
  • קליפה מגוררת (מחצי לימון)
  • 250 גרם אגוזים טחונים (מלך,לוז,שקדים)
  • 1 כף רום (או ברנדי)
  • 1 חלבון
  • חופן צימוקים (לא חובה)
  • 50 גרם אגוזים קצוצים דק (לא חובה)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה ללוש יחד את כל חומרי הבצק למשך 5 דקות בערך, עד שמתקבל כדור בצק חלק.
  • נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס לשעה למקרר למנוחה. הבצק לא אמור לתפוח.
  • להכנת המלית - נבשל בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את החלב, סוכר, חמאה, דבש, קליפת לימון ורום, עד להמסת הסוכר והחמאה.
  • נביא לסף רתיחה, ונוסיף את האגוזים הטחונים ואז ננמיך את האש ונבשל עוד כ-2 דקות. נסיר מהאש ונצנן היטב את התערובת כחצי שעה.
  • כשהתערובת לא חמה מדי נוסיף את החלבון (ואם רוצים את הצימוקים ו/או אגוזים).
  • להכנת השטרודל - נחלק את הבצק לשניים, כל חלק נרדד למלבן.
  • נמרח חצי ממלית האגוזים ונשאיר כרבע לאורך המלבן בלי מילוי.
  • נגלגל ונניח בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח למטה. למעלה נסמן עם סכין כמה חריצים אלכסוניים בבצק.
  • נמרח בביצה טרופה עם מעט חלב. נניח כחצי שעה עד שעה (זה לא כמו מאפה שמרים, הבצק לא אמור לתפוח)
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך חצי שעה בערך, עד להזהבה.
  • נצנן ולפני ההגשה נפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.