Go Back
עוגת שמרים

עוגת שמרים מדהימה ללא ביצים

טעם מושלם ברכות מופלאה
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: Moria GL

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

מצרכים ל-2 עוגות

  • 1/2 קילו קמח לבן/כוסמין לבן
  • כף שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • כפית תמצית וניל
  • 1 1/4 כוסות מים

למילוי:

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס קקאו
  • כפית קינמון (לא גדושה)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 שקית סוכר וניל

הברשה לפני אפייה:

  • 2 כפות שמן+כף סילאן+כפית מים (או ביצה)

סירופ לאחר האפייה:

  • מעט מים רותחים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • מומלץ לעשות את הבצק ידני ולא במיקסר. ללוש את כל המרכיבים לבצק יחד היטב, ומעבדים ביד בשולחן העבודה. מעט מפזרים קמח בכל פעם שמרגישים שזה מעט דביק, עד למקסימום של 4 כפות.
  • אם מכינים במיקסר אין צורך להוסיף, אם תרגישו שיש צורך תוסיפו בהדרגה כף או 2 כפות.
  • לאחר הלישה הבצק יהיה דביק אז מוציאים את הבצק ומפזרים מעט קמח מעליו ובצדדים ויוצרים כדור ומכניסים לקערה מעט משומנת להתפחה של שעה וחצי.
  • לאחר התפחה מפזרים מעט קמח, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים. שמים לב שהבצק לא נדבק לשולחן לכן מקפידים להזיז מעט את הבצק כשאתם מרדדים.
  • מורחים מהמילוי (שמערבבים יחד) על הבצק בנדיבות, חותכים באמצע ורק אז מגלגלים לרולדה.
  • לאחר הגלגול עושים בורג ומעבירים לתבנית (אין צורך לשמן) אפייה ונותנים התפחה של 15-20 דקות בתנור שחומם מראש על 100 מעלות. אפשר גם להדליק תנור על 100 מעלות ולפתוח מעט את דלת התנור.
  • לאחר מכן מחממים תנור על 180 מעלות על טורבו, מורחים ביצה או תערובת השמן, סילאן ומים, ואופים עד להשחמה בערך 20 דקות.
  • לאחר הוצאת העוגות מורחים מי סוכר ישירות על הבצק. חובה לכסות לפחות ל-5-10 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.