Go Back
עוגת ביסקוויטים לוטוס

עוגת ביסקוויטים לוטוס ומסקרפונה

מרקם פריך ומושלם עם טעם עשיר
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: רויטל זניש

ציוד

תבנית מלבנית חד פעמי* 25*35

המצרכים

לקרם:

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס חלב

להרכבת העוגה:

  • 1 חבילה עוגיות לוטוס (כ - 50 עד 60 יחידות)
  • ½ כוס חלב (לטבילת העוגיות)
  • 1 ממרח לוטוס

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נשים את השמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וחלב.
  • נקציף בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה אך לא נוקשה, (תזהרו מהקצפת יתר).
  • נוסיף את גבינת המסקרפונה, ונמשיך להקציף עוד כמה שניות עד לאיחוד.
  • נרכיב את העוגה - נטבול את הביסקוויטים בזריזות, שניה בתוך החלב זה מספיק, ואז נניח על משטח התבנית.
  • מעל שכבת הביסקוויטים נמרח ⅓ מהקרם ונשטח עם כף שיכסה את כל שכבת הביסקוויטים.
  • נניח מעל הקרם שוב ביסקוויטים שטבלנו בחלב , מעל שוב ⅓ מהקרם וכך נחזור שוב פעם כשלבסוף השכבה העליונה תהיה שכבת הקרם.
  • בסך הכל בעוגה יש לנו 3 שכבות של ביסקוויטים ו-3 שכבות של קרם.
  • נכניס את העוגה לקירור 4 שעות, אף רצוי לילה שלם. (אפשר לקצר את התהליכים שעתיים במקפיא גם טוב)
  • לקישוט - נחמם את הממרח לוטוס למשך 30 שניות בערך עד שהוא ממש הופך לנוזלי. לאחר מכן נמזוג מעל הקרם ומטים לצדדים כך שיכסה את פני כל העוגה.
  • נפזר מעל מעט לוטוס טחון ונגיש את העוגה כשהיא קרה בטמפרטורה של המקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.