Go Back
עוגת שיש

עוגת שיש בחושה הכי מפנקת לשבת

מרקם חלומי עם אווריריות ורכות מטריפה
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: מיטל ברסטוביצקי

ציוד

תבנית 24

המצרכים

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • 4 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 ¼ כוסות קמח תופח

אופן ההכנה

  • מדליקים תנור על אפייה פס עליון תחתון ל-170 מעלות.
  • ממיסים דקה במיקרו את חפיסת השוקולד מריר עם 4 כפות שמנת מתוקה (חלבי או פרווה), ומערבבים היטב ושומרים בצד.
  • מקציפים את הביצים על המהירות הכי גבוהה, מוסיפים כוס סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות עד לקציפה תפוחה ובהירה.
  • מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל, 3/4 כוס שמן בהדרגה, 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי, ו-2 ¼ כוסות קמח תופח. מקציפים מעט עד לאיחוד בלבד.
  • מחלקים את הבלילה ל-2 ומוסיפים לחלק אחד את השוקולד שהמסנו ומקציפים לאיחוד.
  • משמנים היטב תבנית 24 ושופכים חצי מהלבן, ואז חצי מהחום, ושוב חצי לבן וחצי חום.
  • אופים למשך בערך 40-50 דקות. בודקים שיוצא קיסם יבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.