Go Back
שתי עוגות בשני טעמים משגעים

שתי עוגות בשני טעמים משגעים

בצק רך וחלומי בחווית טעמים מושלמת
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק (מרופדות בנייר אפייה או משומנות)
כוס מדידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח תופח (350 גרם - או קמח רגיל עם 2 ½ כפיות אבקת אפייה)
  • 200 גרם חמאה (רכה בטמפ' החדר - לא מומסת)
  • 1 כוס סוכר
  • מעט מלח
  • 3 ביצים M
  • 200 גרם שמנת חמוצה

לעוגה ראשונה:

  • ריבת משמש
  • קוקוס

לעוגה שנייה:

  • ריבת תות
  • מעט אבקת שוקולית
  • מעט קינמון
Advertisements

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח, חמאה, כוס סוכר ומעט מלח, ומעבדים את החומרים עד לפירורים.
  • שמים בצד כוס מהפירורים, ואז מוסיפים למיקסר את הביצים ושמנת חמוצה ונעבד לעיסה אחידה.
  • נקפל עם לקקן ונעביר את הבלילה לשתי התבניות באופן שווה.
  • לעוגה הראשונה מורחים מעט ריבת משמש שמחממים במיקרו מעט, ומעל מפזרים קוקוס.
  • לעוגה השנייה מחממים מעט במיקרו ריבת תות ומורחים מעל, ואז מפזרים מעט אבקת שוקולית ומעט קינמון.
  • את הפירורים שהשארנו בצד מפזרים באופן שווה מעל שתי העוגות.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בתכנית אפייה רגילה, עד שקיסם יוצא יבש באמצע העוגה, לי לקח בערך כשעה.
  • לאחר צינון, מפזרים מעט אבקת סוכר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.