Go Back
סלט פסטה מתכון

סלט פסטה קר 10 דקות

סלט פסטה קר עם בולגרית, זיתים, עגבניות ובזיליקום שמכינים בקלות!
ציון 4.33 על ידי 31 דירוגים
באדיבות: אורית לוי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה פסטה (400 גרם - מסולסלת של ברילה)
  • 1 כוס זיתים (שחורים טבעות)
  • 20 עגבניות שרי (חצויות)
  • 200 גרם גבינה בולגרית (חתוכה לקוביות (או פטה או פטינה ))
  • 1 צרור עלי בזיליקום (טריים חתוכים גס)
  • ½ בצל סגול (חתוך לטבעות)

לרוטב:

  • כוס שמן זית
  • 1 כף סוכר (גדושה)
  • 1 כף חומץ בלסמי (או ⅓ כוס מיץ לימון)
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (קורט)

אופן ההכנה

  • נבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, ואז מסננים מהמים ונניח בקערה גדולה.
  • נוסיף לפסטה את העגבניות שרי החצויות, זיתים, בזיליקום וגבינה, ואז מערבבים.
  • בצנצנת אטומה נערבב את כל מרכיבי הרוטב ביחד.
  • נשקשק היטב ואז נמזוג על הסלט ונערבב היטב לאחידות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.