Go Back
עוגת שיש קלת הכנה

עוגת שיש בחושה לראש השנה

עוגת שיש בחושה פרווה, מרשימה למראה, קלה להכנה ועם טעם שמזכיר את סבתא!
ציון 4.17 על ידי 31 דירוגים
באדיבות: ג'ודי פלטי

ציוד

תבנית עגולה 26 או תבנית מרובעת

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר (לאוהבי המתוק כוס וחצי סוכר)
  • ½ כוס שמן
  • 2 ½ כוסות קמח רגיל מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 2 כפות אבקת שוקולית
  • 2 כפות מים פושרים

אופן ההכנה

  • משמנים תבנית עגולה 26, או בינונית מרובעת. מחממים תנור 165 מעלות טורבו.
  • מקציפים ביחד את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל , עד שמקבלים בלילה בהירה ותפוחה, ואז מוסיפים לאט את השמן.
  • מוסיפים לסירוגין תוך בחישה את הקמח, עם אבקת האפייה והמים מעורבבים עם מיץ לימון.
  • שופכים 2/3 מהבלילה לתבנית המשומנת. השליש הנותר מוסיפים לו ובוחשים את הקקאו עם השוקולית ו-2 כפות מים פושרים.
  • שופכים את השליש הכהה על הבלילה הבהירה ומערבבים בקלות עם קיסם עץ או עם סכין, את הבצק הכהה עם הבהיר.
  • אופים בשליש התחתון של התנור כ- 30-40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.