Go Back
כתף טלה בתנור

כתף טלה בתנור חגיגי וקל

שחום מבחוץ ורך מבפנים ברוטב משגע
ציון 4.49 על ידי 62 דירוגים
באדיבות: דניאל עמית

ציוד

תבנית תנור

המצרכים

  • כתף טלה
  • 10 שיני שום
  • מלח גס
  • טימין ורוזמרין
  • שמן זית

לרוטב של הבשר:

  • 4 כפות חרדל גרגירים
  • 6 כפות חרדל דיז'ון חלק
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 1 ½ כפות דבש
  • 1 כף סילאן

ירקות:

  • תפודים
  • בצלי שאלוט
  • שום שלם

אופן ההכנה

  • מניחים את הבשר על תבנית תנור מצופה נייר כסף, ויוצרים בבשר חריצים קטנים עם הסכין, ומחדירים 1- שיני שום.
  • מכינים את הרוטב על ידי ערבוב את כל המרכיבים ביחד. מורחים את בבשר משני הצדדים ועושים לו מסאז'.
  • בצד שמים את הירקות. אפשר גם להוסיף איזה ירקות שאוהבים.
  • על הירקות מזלפים שמן זית לא יותר מדי, הבשר מפריש שומן), מלח גס, טימין ורוזמרין.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 30 דקות, ולאחר מכן עוטפים בנייר כסף וממשיכים לבשל למשך שעה וחצי עד שעתיים על חום של 190 מעלות.
  • אם לקראת הסוף בא לכם שהוא יקבל עוד צבע, תורידו שוב את הנייר ותנו לו עוד זמן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.