Go Back
+ servings
שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר

שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר

בצק רך עם מלית מושלמת
ציון 4.25 על ידי 12 דירוגים
כמות 3 רולדות
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף חומץ
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ¼ כוסות מים (אולי נצטרך עוד רבע)

מילוי: (להכפיל - הכמות מספיקה לבצק אחד בלבד!!)

  • 6 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנטות מאוד (אפשר לגרר 4 ולסחוט 2)
  • 2 כפות שמן
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • ¼ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נלוש את כל המרכיבים של הבצק למשך 8 דקות בערך עד לקבלת בצק גמיש וחלק לא דביק. אם צריך אפשר להוסיף את רבע כוס המים ולעשות זאת בהדרגה.
  • עוטפים ושמים למנוחה של חצי שעה בערך.
  • נלוש שוב כמה דקות ואז שוב נותנים מנוחה של עוד רבע שעה.
  • מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, ומרדדים אותם בקמח. בגודל פיתה גדולה ושמים למנוחה עוד 10 דקות מכוסה.
  • לוקחים עיגול בצק ומרדדים עם מעט קמח לריבוע/מלבן הכי דק שאפשר. כל פעם למתוח מצד אחר. אפשר גם להחזיק ועם האגרופים לעשות תנועות מתיחה
  • מפזרים על הבצק את התפוחים ומזלפים מעל התפוחים ועל כל הבצק עם הכף או היד כ-2 כפות שמן.
  • מפזרים ¾ כוס סוכר על התפוחים, ואז מזלפים מלמעלה על התפוחים עם כפית שתי כפות דבש.
  • מגלגלים לרולדה כשכל פעם אנחנו מושכים מעט את הבצק ומגלגלים.
  • טובלים את היד בשמן ובזהירות מורחים את הבצק מלמעלה ביד המשומנת.
  • מפזרים מעל כרבע כוס סוכר, וחותכים לחתיכות של 5 ס"מ
  • מניחים על נייר אפיה משומן.
  • עם כפית מזלפים מעט דבש מעל כל עוגיה ומפזרים מלמעלה סוכר.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 200 מעלות עד שזה הופך בצבע קרמל.

הערות וטיפים

שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר שטרודל תפוחים גיאורגי משגע ביותר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.