Go Back
עוגת שכבות

עוגת שכבות מושלמת שתחזיר אותכם לילדות

טעם חלומי ומנחם עם מרנג מושחת
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מרסל אזולאי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 4 חלמונים
  • 300 גרם מחמאה או נטורינה
  • 3 ½ כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף חומץ
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס אגוזים טחונים

למרנג:

  • 4 חלבונים
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזים טחונים גס
  • 4 כפות נס אבקה

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - שמים את כל המצרכים בקערה ונלוש עד שמקבלים בצק נעים. אם הבצק רך מדי אפשר להוסיף עוד קצת קמח
  • עוטפים ומכניסים למקרר למשך שעתיים או יותר. מוציאים מהמקרר ומחלקים ל-4 כדורים
  • להכנת המרנג - מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים סוכר, ואז מקציפים לקבלת קצף לא נוקשה. מוסיפים את הנס וממשיכים להקציף מעט שהנס יבלע
  • לוקחים כדור בצק ומקמחים מעט ומרדדים בין 2 ניירות אפיה
  • מניחים בתבנית עגולה 28 או מלבנית נייר אפיה, ומניחים את השכבה הראשונה, מעל שמים את המרנג ומפזרים אגוזים ושוב בצק עד הסוף על החלק האחרון, לוקחים מזל ומחוררים את הבצק.
  • מחממים תנור על 180 מעלות ואופים בערך 35 דקות עד לקבלת צבע חום יפה
  • מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.