Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
בקלאווה הכי טעימה שתכינו
מבצק חלומי ומלית עשירה
עדיין אין דירוגים
ציוד
תבנית 20 על 30 (אלומיניום אפשרי)
המצרכים
▢
1
חבילה דפי פילו
למילוי:
▢
300
גרם אגוזים קלויים
(איזה סוג שאוהבים)
▢
30
גרם סוכר
▢
קמצוץ הל
(בהרט וקינמון)
▢
200
גרם חמאה מומסת
(רצוי לבשל 5 דקות על אש נמוכה הטעם באגוזי מוסיף ארומה מיוחדת)
למי סוכר:
▢
1
כוס מים
▢
1
כוס סוכר
▢
קמצוץ קינמון
▢
4
כפות דבש
▢
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
מורחים שכבה דקה של חמאה מעל דף פילו ומעליה מוסיפים עוד דף ושוב שכבת חמאה דקה, בקצה של הדף מפזרים את המילוי (שכבה נדיבה).
מוסיפים שיפוד ומגלגלים ואז מצמידים קצה אל קצה בשביל ליצור את מראה הקיפול וכמובן שמסירים את השיפוד מהבקלאווה (לא משאירים את השיפוד באפייה)
מעבירים לתבנית וממשיכים את אופן העבודה עד למילוי כל התבנית
מעבירים לתנור על 180 מעלות עד השחמה.
מוציאים מהתנור ושופכים מי סוכר ומעל פיסטוקים קלויים קצוצים
להכנת הסירופ - לבשל 10 דקות על אש בינונית.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.