Go Back
+ servings
גביניות

גביניות שמרים משגעות

בצק רך וארומט עם מלית עשירה
ציון 4.54 על ידי 47 דירוגים
כמות 17 יחידות
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

שלב ראשון

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף קמח
  • ½ כוס מים חמימים

שלב שני

  • 50 גרם נטורינה מומסת
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה + 1 חלבון
  • 2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
  • 3 כוסות קמח

למלית:

  • 1 חבילה גבינת "טוב טעם"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' (250 גרם)
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הכף שמרים,כף סוכר, כף קמח וחצי כוס מים חמימים. מערבבים ואז מכסים למשך 10 דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים את הנטורינה, חצי כוס סוכר, שקית סוכר וניל, ביצה שלמה פלוס חלבון, 2 כפות שמנת חמוצה ו-3 כוסות קמח.
  • ללוש היטב את הבצק, מקמחים מעט ומתפיחים לשעה.
  • מרדדים את הבצק למלבן ענקי, ומורחים מלית על כולו (אפשר גם להוסיף צימוקים).
  • מגלגלים לרולדה ארוכה, ובעזרת חוט חותכים חתיכות ברוחב של 2-3 ס"מ.
  • טובלים את החלק התחתון באבקת סוכר, ומניחים בתבנית להתפחה של 20 דקות.
  • מורחים מעל את החלמון ששמרנו עם יתרת השמנת החמוצה / יוגורט.
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
  • מפזרים אבקת סוכר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.