נמיס את ה-50 גרם שוקולד בחצי קופסת קרטון שמנת למשך כמה שניות במיקרוגל ואז נערבב.
נשהה בינתיים בצד.
נקציף את החלבונים ונוסיף את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה. נמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב.
נוסיף חלמונים בהדרגה ונמשיך להקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
נוריד מהירות הקצפה, נוסיף שמן בזרם דק ואת השוקולד המומס בשמנת.
ננפה יחד את הקקאו,שוקולית, קמח תופח ואבקת סודה ואז נוסיף בהדרגה ובתנועות קיפול.
לצקת לתבנית משומנת קוטר 26, ונכניס לאפייה בחום של 170 מעלות (לא טורבו) למשך 35 דקות בערך (תלוי בתנור).
נערבב אבקת קפה נמס ורום במים הפושרים, נרטיב את העוגה כל עוד היא חמה ונצנן.
להכנת הגנאש והקישוט - נעביר לכלי נפרד 50 גרם מהשוקולד, 3 כפות מהשמנת המתוקה, וחצי כף
שמן (נשמור לקישוט).
עם רוב השמנת והשוקולד שנותרו נכין גנאש (נמיס על הגז או במיקרוגל) וניצוק על העוגה כשהיא חמה.
נכניס למקפיא להתייצבות ובינתיים נמיס במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת והשמן ששמרנו.
נערבב היטב ונעבירים לשקית זילוף חד פעמית. ניצור בקצה פתח קטן בעזרת סכין ונזלף על העוגה פסי אורך ורוחב.
אפשר גם לקשט בדובדבנים מסוכרים.