Go Back
+ servings
עוגת וניל קלאסית

עוגת וניל ליום הולדת גבוהה

עוגת וניל רכה עסיסית וטעימה להכנה בקלי קלות
ציון 4.48 על ידי 38 דירוגים
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 10 minutes
באדיבות: ניב עובדיה

ציוד

סיר ג'חנון בקוטר 24
כוס חד פעמית חמה 200 מ"ל

המצרכים

  • 6 ביצים (גודל L)
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות קמח רגיל
  • ⅓1 כוסות מים
  • ⅓1 כוסות שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 50 גרם מטבעות שוקולד לבן קצוצים
  • ½2 כוסות סוכר

להכנת הקצפת (אופציונלי):

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית)
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • מפרידים חלבונים וחלמונים.
  • מקציפים סוכר וחלבונים 7 דקות לקבלת קצף חזק.
  • מוסיפים חלמונים , שמן, מים ותמצית וניל.
  • לבסוף להוסיף את הקמח.
  • כמה ערבובים קטנים לאיחוד.
  • עכשיו מוסיפים את שבבי השוקולד.
  • אופים בתבנית או רינג 24 ב160 מעלות במשך שעה ועשרים דקות , עד שהקיסם יוצא נקי.

הערות וטיפים

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.