להכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מכניסים את החמאה עם הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם חלק. מעבירים את התערובת למרכז הקערה עם לקקן ומוסיפים את התפוזים, חלמונים, אבקת אפייה,וקמח, ומעבדים לבצק רך ומעט דביק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומעבדים היטב. אפשר להוסיף קמח במידת הצורך, עד לקבלת בצק רך ונעים ולא דביק.
מחלקים את הבצק לשליש ושני שלישים. את ה-⅓ עוטפים בניילון ומכניסים למקפיא, ואת ה- ⅔ משטחים על תבנית הפאי המשומנת שלנו, ומכניסים למקרר.
עוברים למלית - אל קוביות התפוחים מוסיפים את הסוכר ומיץ תפוזים ומערבבים היטב, ואז עוטפים בניילון.
מכניסים למיקרוגל למשך 10 דקות עד שהתפוחים מתרככים. לאחר מכן מסננים את התפוחים מהנוזלים, ומוסיפים את הקינמון, אינסטנט פודינג, ואבקת סוכר, ומערבבים היטב.
להרכבת הפאי - על משטח הבצק בתבנית, מורחים 2 כפות ריבה, ומעל לריבה לצקת את תערובת התפוחים ומיישרים.
את ⅓ הבצק מרדדים על משטח מקומח, וחותכים לפסים ברוחב של 1 ס"מ, ומסדרים מעל לשכבת התפוחים 5 פסים לאורך ו-4 פסים לרוחב.
מורחים בחלבונים את פסי הבצק, ומכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 30-40 דקות בערך, עד שהבצק משחים.
לאחר אפייה מוציאים ומצננים, ואז מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.