Go Back
קיש

קיש חצילים וגבינות

טעם חגיגי עם מלית מענגת
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן

המצרכים

לבצק:

  • 200 גרם קמח רגיל
  • 100 גרם חמאה או מחמאה
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2-3 כפות מים

למילוי:

  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גרם בולגרית מגורדת
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • תבלינים - אבקת מרק עוף (פלפל לבן, ואגוז מוסקט)
  • חציל פרוס דק

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת הבצק - נעבד בפולסים קצרים את הקמח עם החמאה, סוכר, ומלח עד שמקבלים תערובת פירורית.
  • נוסיף את החלמון עם 2-3 כפות מים, ונעבד עד שנקבל בצק אחיד.
  • לעטוף בניילון נצמד את הבצק, ונכניס אותו למקרר למשך 30 דקות בערך.
  • נעבור להכנת המלית - נטגן עד להזהבה את החציל הפרוס. אפשר גם לסדר בתבנית, לזלף מעליו שמן זית, ולהכניס לתנור עד להזהבה. לאחר מכן נוציא ונצנן את פרוסות החציל.
  • נערבב בקערה גדולה את הגבינות עם השמנת מתוקה, ביצים, קמח, ותבלינים, עד לקבלת בלילה אחידה.
  • כעת נרכיב את הקיש - נוציא את הבצק מהמקרר, ונרדד אותו לצורת התבנית שלנו.
  • נשפוך קודם פנימה את המלית של הגבינות, ומעל נרצה לסדר את פרוסות החצילים.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35 דקות בערך, עד שהקיש משחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.