Go Back
עוגת שכבות

עוגת שכבות בצק פריך שוקולד וקצפת

עוגה נוסטלגית עם טעם נדיר
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: דליה חאמי

ציוד

תבנית בינונית חד פעמית

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 3 חלמונים
  • 1 כוס שמן
  • ½ כוס מים

למילוי שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כוסות סוכר
  • ½ כוס מים
  • ½ מרגרינה
  • ½ כוס קמח
  • 5 חלמונים

לקצפת:

  • 7 חלבונים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס קוקוס

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים את כל החומרים לבצק יחד.
  • על האש ממיסים את השוקולד עם מים, סוכר, קקאו, ומרגרינה, עד להמסה מלאה. כאשר מתקרר, מוסיפים את החלמונים והקמח.
  • משטחים את הבצק בתבנית, ומשאירים רבע מהבצק בצד במקרר.
  • שופכים מעל לבצק את השוקולד.
  • מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף גבוהה, ומוסיפים את הקוקוס בצורת עטיפה. משטחים מעל השוקולד.
  • מגרדים עם פומפיה מהבצק שהשארנו מעל הקצפת.
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 40 דקות.
  • מומלץ לשמור עוגה לפחות לילה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.