להכנת התחתית - מחממים מראש תנור ל-180 מעלות טורבו.
במעבד מזון נערבב את החמאה עם הסוכר, המלח, החלמונים, ותמצית וניל, עד שהכל מתאחד והסוכר נמס. לאחר מכן נוסיף את הקמח והשקדים הטחונים ונערבב לקבלת בצק אחיד. במידה וחסר קצת קמח אפשר להוסיף.
נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך חצי שעה. נרדד את הבצק ונניח בתחתית התבנית (ריפדתי את תחתית התבנית בנייר אפייה).
נכניס לתנור שחומם מראש למשך רבע שעה בערך, או עד הזהבה קלה. לאחר מכן נוציא לצינון.
להכנת מלית הגבינה - נחמם שוב את התנור ל-240 מעלות טורבו, ונניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
בינתיים נתחיל להכין את תערובת הגבינות - בקערה גדולה נערבב עם מטרפה ידנית את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, סוכר, וחלמונים, ונטרוף הכל היטב.
נוסיף את הקמח המנופה והקורנפלור ונערבב היטב שלא יהיו גושים. בסוף נוסיף את השמנת המתוקה ותמצית וניל, ונערבב עד למסה אחידה וחלקה. נניח בצד.
בקערת המיקסר, מקציפים 5 חלבונים עם ¾ כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי, אפשר להגיד קצת רך.
נוסיף בהדרגה לתערובת הגבינה ונערבב בתנועות קיפול עד שהכל מתאחד ומקבלים תערובת חלקה.
נעביר לתבנית מעל התחתית שאפינו וניישר את המסה ע"י מכות קטנות של התבנית על השיש. כך העוגה תצא חלקה ואחידה בלי אוויר מבפנים.
אפשר להגביה את התבנית עם נייר אפייה מסביב בחלקה הפנימי, ולשמן את נייר האפייה כך שאם העוגה עוברת את גובה התבנית היא לא תישפך החוצה.
נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש למשך רבע שעה של אפייה, או עד שנקבל צבע יפה ואחיד על כל העוגה. לאחר מכן נוריד את החום ל-150 מעלות טורבו ונמשיך לאפות משהו כמו שעה עד שעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.
נכבה את התנור ונשאיר בפנים לעוד 15-20 דקות.
נוציא ונצנן ונכניס למקרר למשך 4-5 שעות לפחות או עדיפות ללילה שלם (העוגה טעימה הרבה יותר כשהיא עוברת לילה במקרר).
לפני ההגשה, נפזר אבקת סוכר.
במידה ורוצים להכין עם ציפוי של שמנת מעל, אז מצפים לאחר העוגה שהצטננה מעט לאחר האפייה ואז נכניס למקרר למשך הלילה.