Go Back
מאפה פילו בשר

מאפה פילו בשר בצורת שבלול

קריספי ומוזהב לצד רוטב פטריות מושלם
עדיין אין דירוגים
באדיבות: חופית אלמקייס
Advertisements

המצרכים

  • דפי פילו

למילוי:

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • בצל קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • ½ כף תבלין ראס אל חנות
  • ½ כפית בהרט
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • מעט שמן

לרוטב:

  • בצל קצוץ
  • ½ קופסא פטריות חתוכות
  • מלח ופלפל שחור
  • כוס מים מהולה באבקת רוטב צלי (של אסם)
Advertisements

אופן ההכנה

  • למאפה - מערבבים הכל לעיסה אחידה, משמנים עלה פילו וצובטים במרכז, ואז מסובבים בתנועות צביטה עד שנוצר מעין גומחה.
  • מניחים בתוכה את המילוי וסוגרים מעל את הקצוות, הופכים ומניחים את הצד של הגלגול כלפי מטה כך שנוצרת מעין שושנה.
  • מורחים שמן/ביצה טרופה, מפזרים שומשום, ואופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה
  • להכנת הרוטב - קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד שקיפות, אחרי זאות מוסיפים חצי קופסא פטריות חתוכות וממשיכים לטגן יחד.
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור ואז מוסיפים כוס מים מהולה באבקת רוטב צלי של אוסם ומערבבים. כשמסמיך מסירים מהאש.
Advertisements

הערות וטיפים

מאפה פילו בשר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.