להכנת העוגה - שמים את החלבונים במיקסר ומתחילים להקציף עד לקבלת קצף לבן, ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגה ואת המלח. לאחר שהחלבונים הוצפו לעיסה בהירה מוסיפים את החלמונים והוניל ומקציפים לעוד 2 דקות.
מורידים את המהירות לבינונית, מוסיפים את השמן בזילוף לעוד 2 דקות.
מורידים מהמיקסר, מוסיפים ומערבבים בעטיפה את הקמח, שוקולד, קוקוס, אגוזים, ואבקת אפייה.
משמנים תבנית 24-26 ס"מ או מרפדים סיר ג'חנון בנייר אפייה, ושופכים את העיסה. מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 30-40 דקות. לאחר אפייה מקררים.
להכנת הסירופ - שמים בסיר על האש את הסוכר עם המים ותמצית וניל, ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס מכבים ומקררים.
להכנת הציפוי - ניתן להכין גנאש שוקולד על ידי הרתחת השמנת צמחית / חלבית, ואז לכבות האש ולהוסיף את השוקולד מריר ולערבב עד קבלת קרם יציב.
ניתן גם להכין גם קרם שוקולד - בסיר על האש שמים 3 כפות סוכר, 2 כפות קקאו, ½ כוס מים, וכפית תמצית רום, ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מכבים את האש ומוסיפים את החמאה / מרגרינה, ו-2 כפות אבקת שוקולית, ומערבבים. מקררים מעט מדי פעם ומערבבים.
כעת לוקחים שיפוד ומחוררים את העוגה, מרטיבים את העוגה עם הסירופ (רצוי להשתמש בו כולו כמעט), ואז מצפים בקרם שוקולד. אפשר לפזר מעל קצת אגוזים קצוצים או קוקוס.