להכנת בגרסת מילוי בשר - מטגנים במעט שמן את הבצל קצוץ קטן. לאחר מכן מוסיפים את התיבולים ואת הבשר ומטגנים עד לשינוי הצבע. לאחר מכן מצננים.
לוקחים 10 מצות ומכניסים לקערה גדולה עם מים. משהים אותם מספר דקות במים ומוציאים למגבת. עוטפים אותם היטב. (בזמן שמכינים את המלית המצות מספיקות להתרכך היטב)
חוצים לחצי, לוקחים חצי מהמצה ומניחים מהמלית ואז מגלגלים לרולדה.
מכינים 3 ביצים טרופות עם מלח ומעט מים, טובלים בביצה ומטגנים בצד של הסגירה בשמן חצי עמוק עד להזהבה.
להכנת רוטב פטריות - מטגנים במעט שמן בצל עד לשקיפות ואז מוסיפים את התבלינים ואת חבילת הפטריות טריות חתוכות עם מעט פטרוזיליה קצוצה, וכוס מים רותחים מהול עם כפית אבקת מרק עוף. מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה ומוכן
להכנת בגרסת מלית תפוח אדמה - ראשית מרתיחים את התפוחי אדמה עם חצי כפית כורכום ואז מסננים ומועכים לפירה.
מגרדים את הביצים הקשות במגרדת ומוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
להכניס לתוך קערה גדולה 10 מצות למלא מים עד לכיסוי. מהשהים כ-2 דקות. לאחר מכן מוציאים ומניחים על מגבת מטבח ומכסים היטב.
בזמן שמתבלים את המלית המצות מתרככות היטב. לוקחים 5 מצות וחוצים לשניים עם סכין בעדינות.
ממלאים בקצה המצה ומגלגלים כמו רולדה. אפשר להכין צורות שונות למשל משולש.
כעת טובלים את המצה המגולגלת בביצה (אפשר לטבול בשומשום או בפירורית קמח מצה מוזהבת) מטגנים בחצי שמן עמוק! כאשר הסגירה של המצה היא כלפי מטה בטיגון, כך זה לא נפתח!
מטגנים כדקה מכל צד עד להזהבה יפה.