Go Back
פשטידת תפוחי אדמה

פשטידת תפוחי אדמה לפסח

עם המון ירק וטעם נדיר
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
  • 5 ביצים L
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1 קופסת שימורים של אפונה וגזר
  • צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • 1 כפית מלאה אבקת מרק בטעם עוף
  • ½ כפית מלח (לפי הטעם)
  • ¼ כפית פלפל לבן (או שחור גרוס)
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • נבשל את התפוחי אדמה עם הקליפה, ונצננן היטב. לאחר מכן נקלף אותם ונרסק למחית חלקה (תפוח אדמה אחד מרסקים גס).
  • נוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה, ונערבב לאחר כל הוספה. לאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים חוץ מהשמן ושוב נערבב.
  • בסיר יציקה קטן (כ-3.5 ליטר עם ציפוי טפלון/קרמי) נחמם את השמן ונשפוך את התערובת על אש בינונית. נטגן כ-10 דקות.
  • נעביר את הסיר לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ונאפה למשך 50 דקות בערך, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה. נצנן מעט ואז נהפוך על צלחת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.