Go Back
עוגת קרמבו

עוגת קרמבו ללא קמח

עוגה שתמיד פוגעת בול, בפסח ובכל השנה!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: שגית מלכי

ציוד

תבנית 24

המצרכים

לתחתית:

  • 5 ביצים L מופרדות
  • ½ כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 כפית נס קפה

למילוי:

  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות גדושות גבינה לבנה 5% (סימפוניה טבעית)
  • כוס חלב
  • 2 גביעי שמנת מתוקה

לציפוי:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 חפיסות שוקולד מריר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • להכנת התחתית - בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים לקצף לבן. מוסיפים לקערה סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצף אוורירי.
  • מורידים למהירות הקצפה נמוכה ומוסיפים את החלמונים בזה אחר זה.
  • לאחר מכן מוסיפים אינסטנט פודינג שוקולד וכפית נס קפה. ממשיכים להקציף על רק עד לאיחוד.
  • משמנים תבנית 24, ולצקת את בלילת התחתית לתבנית. לאחר מכן מכניסים לאפייה בתנור חם על 170 מעלות 25-30 דקות.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כחצי שעה. העוגה תצנח, וזה בסדר.
  • להכנת המילוי - בקערת המיקסר מקציפים יחדיו 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל, חלב, וגבינה עד לקבלת קרם יציב.
  • לצקת את הקרם על גבי העוגה בתבנית ומשטחים.
  • להכנת הציפוי - בבן מארי או במיקרוגל מחממים שמנת מתוקה, שוברים לתוך השמנת החמה השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת קרם מבריק וללא גושים.
  • מוסיפים את התמצית וניל ומערבבים היטב. ניתן לשוקולד מנוחה של חצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • לצקת את ציפוי השוקולד מעל לשכבת הקרם.
  • מעבירים את העוגה לצינון במקרר למשך לילה שלם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.