Go Back
עוגת אגוזים

עוגת אגוזים לפסח רכה וטעימה

בהכנה קלה וזריזה
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: זהבה אטיאס

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 2 ביצים L
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף שמן
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • ½ כוס קמח מצה
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ¾ כוס אגוזים טחונים גס (או בוטנים)
  • 50 גרם שוקולד מריר או חלב מגורר גס

אופן ההכנה

  • מקציפים את הביצים שלמות עד לקבלת קצף קצת גמיש, ואז מוסיפים את הסוכר בזרם דק עד לקבלת קצף לבן ויציב.
  • מנמיכים את המיקסר ומוסיפים את השמן ומיץ לימון. מכבים את המיקסר.
  • בקערה נפרדת מערבבים את היבשים : קמח, אגוזים, ושוקולד. ואז מוסיפים אותם לתוך קערת ההקצפה בכמה פעמים, ומקפלים בתנועות עטיפה.
  • לצקת לתבנית ולהכניס לאפייה על חום בינוני 175 מעלות למשך 30 דקות בערך.
  • אחרי צינון אפשר לפדר מעט באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.