Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אגוזים כשרה לפסח

טעם מפנק ומרקם מיוחד וחלומי
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ז'קלין פדלון

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 6 ביצים מופרדות
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 5 כפות מים
  • 1 ½ כוסות מיץ קלמנטינות
  • ½ כוס שמן
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 200 גרם קמח תופח לפסח (2 כוסות)
  • 75 גרם אגוזי מלך טחון גס

לציפוי:

  • 1 כוס שמנת צמחית או חלבית
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • נמיס את השוקולד עם המים בבן מארי, ואז נערבב עד לקבלת מרקם חלק. נצנן מעט.
  • נקציף את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  • בקערה נפרדת נערבב את החלמונים עם השוקולד המומס, שמן, ומיץ קלמנטינות, עד לאיחוד ונוסיף את החלבונים, ואז בהדרגה נשפוך את הקמח עד שאין גושים. נוסיף אגוזי מלך.
  • נשפוך את התערובת לתבנית סיליקון משומנת ונאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 40 דקות בערך.
  • להכנת הגנאש - נשים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה, ונכניס את השוקולד המריר ונמתין כדקה. נערבב היטב עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. נשפוך על העוגה ונפזר אגוזי מלך טחונים גס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.