Go Back
+ servings
קינוח כוסות בקלי קלות

קינוח כוסות בקלי קלות

שכבות שוקולד משגעות
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
כמות 12
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

כמות: 12 כוסות בינוניות

  • 500 מ"ל שמנת צמחית להקצפה
  • 1 כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל
  • שוקולד חלב לקישוט (לפי העין)

לשכבת שוקולד חלב:

  • 250 גרם שוקולד חלב מטבעות
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה

לשכבת שוקולד לבן ויוגורט:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 גביע יוגורט (200 מ"ל, מומלץ בטעם וניל)
Advertisements

אופן ההכנה

  • מתחילים בהכנת התערובות לשכבות - קודם נכין תערובת שוקולד חלב על ידי המסת השוקולד יחד עם השמנת מתוקה במיקרו בפולסים של 30 שניות. כל פעם שנוציא מהמיקרו מערבבים טוב, עד שהתערובת הופכת לאחידה והומוגנית.
  • לאחר מכן מכינים את שכבת השוקולד לבן - ממיסים את השוקולד על השמנת מתוקה במיקרו בפולסים של 30 שניות בכל פעם לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן להוסיף קופסת יוגורט ולערבב.
  • כעת לוקחים בנפרד את השמנת צמחית להקצפה, מקפידים שתהיה קרה מאוד. מנערים אותה קצת ואז מקציפים לקצף יציב יחד עם כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל.
  • מחלקים את הקצפת לשני חלקים, חלק ראשון מקפלים לקערת השוקולד חלב, וחלק שני מקפלים לקערת השוקולד לבן.
  • לקישוט כמו זה שמסביב לכוס - לוקחים שוקולד מומס חלב ושופכים לצלחת. הופכים את הכוס קינוח הריקה על השוקולד המומס בעדינות כך שרק השפה של הכוס תגע בשוקולד, ומכניסים לדקה במקפיא ואז להוציא.
  • כעת נתחיל להרכיב - מעבירים את התערובות של השוקולד עם הקצפת לכד מידה. מניחים את הכוסות על מגש.
  • שופכים שכבת שוקולד חלב, ומיד מכניסים למקפיא ל-10 דקות , לאחר מכן שוקולד לבן. וכך שוב חלב ושוב לבן, עד שמתקבל ארבע שכבות.
  • חשוב להקפיא כל שכבה לפחות 10 דקות - 15 דקות .
  • אפשר לקשט בשוקולד מומס, להשתמש בשקית זילוף לחתוך חור קטן כך שניתן יהיה לקשט מעל להניח כדורים קטנים של קראנץ .
Advertisements

הערות וטיפים

מתאים ל12 כוסות בינוניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.