Go Back
נודלס מוקפץ

מתכון נודלס עם חזה עוף

מתכון לנודלס עשיר, מזין וטעים כמו של מסעדות! מתכון קל לארוחה מפנקת.
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלי
מחבת ווק

המצרכים

  • 1 חבילה אטריות מקרוני (400 גרם מספר 7)
  • ½ בצל (בינוני)
  • 2 גזרים (חתוכים לרצועות)
  • 1 פלפל גמבה ( חתוך לרצועות)
  • 1 פלפל צ'ילי (קצוץ)
  • 6 פטריות (חתוכות)
  • 200 גרם כרוב לבן (חתוך )
  • ½ קילו חזה עוף (חתוך לרצועות דקות (אפשר גם בקר מסוג סינטה או צ'אך))

לרוטב:

  • ½ כוס סויה
  • ½ כוס טריאקי
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כף קורנפלור
  • ¼ כוס מים
  • 20 יחידות אגוזי קשיו חצויים
  • 1 בצל ירוק (חתוך לטבעות לקישוט)

אופן ההכנה

  • להרתיח ולבשל את האטריות לפי הוראות יצרן ולהניח בצד.
  • נעבור לירקות, לתוך ווק חם ולוהט ומשומן נכניס כל ירק בנפרד לטיגון קל וקצר.
  • נתחיל בבצל, נוסיף גזר, פלפל וצ'ילי, פטריות וכרוב נשאיר לסוף. נניח בצלחת בצד.
  • באותו ווק נוסיף שמן ונכניס את הרצועות חזה עוף . נקפיץ קלות על שהופכות ללבנות. נניח בצלחת בצד.
  • להכנת הרוטב נוסיף לתוך הווק החם סויה, טריאקי, שמן שומשום, סילאן, כפית צי'לי גרוס, רבע כוס מים, וכף קורנפלור.
  • נערבב עד שמסמיך קצת ונוסיף את אגוזי הקשיו לחגיגה.
  • נוסיף פנימה את האטריות, נערבב.
  • נוסיף את הירקות פנימה. נערבב
  • לקישוט נפזר בצל ירוק מלמעלה. ניתן גם לקשט בשומשום.

הערות וטיפים

  • ניתן להשתמש בכל סוג פסטה שתבחרו, אני השתמשתי אפילו באטריות רגילות של מקרוני מספר 7 יצא מעולה.
  • להסמכת הרוטב נוסיף קורנפלור- ואז הוא נדבק לאטריות ונהיה סמיך וטעים!
  • הקפצת הירקות היא בווק לוהט לזמן קצר. חשוב שלא יאבדו מחיוניותם ויישארו קשים. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.