Go Back
+ servings
פירמידה

פירמידה

עוגת ביסקוויטים עם מלית גבינה נוסטלגית.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
כמות 1 עוגה
באדיבות: קרן בנימין

ציוד

מיקסר
נייר אפייה
תבנית מאורכת

המצרכים

  • ½1 שרוולי פתי בר (כ 375 גרם בסה"כ)
  • 2 כוסות חלב (לטבילת הבסקוויטים.)
  • 1 כפית תמצית וניל

לקרם:

  • 1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • מעט גרידת לימון
  • ¾ כוס חלב
  • 1 חבילת פודינג וניל

לגנאש:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • מקציפים את כל מצרכי הקרם למעט הגבינה, לאחר ההקצפה מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב עם תמצית הוניל, ומניחים אותם ב3 טורים (6 ביסקוויטים) לרוחב בכל טור. ומורחים שכבת קרם.
  • שוב חוזרים ומסדרים את הביסקוויטים בצורה שונה, את השורה האמצעית מסדרים לרוחב, ואת שנו הטורים מהצדדים לאורך. כל זה מעל שכבת הביסקוויטים הראשונה.
  • מניחים את יתרת הקרם על הטור האמצעי, וסוגרים את שני הטורים מהצדדים לצורת פירמידה וסוגרים מהצדדים בעדינות.
  • מניחים בתבנית מתאימה, ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

הכנת הגנאש:

  • מחממים את השמנת המתוקה טוב טוב ומורידים מהגז, לאחר מכן מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב לקבלת גנאש מדהים.
  • נותנים לגנאש להתקרר טיפה, מוציאים את העוגה ושופכים מעל הכל. ומחזירים למקפיא לעוד רבע שעה.
  • שומרים במקרר.

הערות וטיפים

פירמידה פירמידה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.