Go Back
רולדת וניל תותים מתכוני תותים

רולדת וניל תותים מהממת

רולדה יפהפייה וחורפית עם מראה חגיגי שמבטיח להשאיר רושם וגירוי שאי אפשר לעמוד בפניו.
ציון 3.94 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: סילבי אילוז

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
מיקסר
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לעוגה:

  • 3 ביצים (L)
  • מלח (קורט )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה

למילוי:

  • ½ צנצנת קונפיטורת תות (כ 170 גרם)
  • ½1 מיכל שמנת מתוקה (375 מ"ל)
  • 2 כפיות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

להכנת העוגה:

  • נחמם תנור על 180 מעלות, ונרפד תבנית בנייר אפייה משומן קלות.
  • נקציף ביחד ביצים וקורט מלח עד שנוצר קצף לבן וסמיך.
  • נוסיף את הסוכר בהדרגה ונמשיך להקציף עד שהסוכר נבלע בתערובת. לאחר מכן נוסיף וניל, קמח, ואבקת אפייה.
  • נשטח את הבלילה על נייר האפייה וניישר אותה לשכבה דקה.
  • נכניס לתנור ונאפה למשך 7 דקות בערך.
  • נצנן את הרולדה לפני המילוי, אפשר לעשות זאת על ידי גלגול הרולדה על מגבת מטבח.

להכנת המלית:

  • בקערת מיקסר, נקציף יחד את השמנת מתוקה, אבקת סוכר, ווניל, עד שמקבלים קצפת יציבה מאוד.
  • נמרח על הרולדה שכבה מהריבה, ומעליה נמרח שכבה מהקצפת.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.