מחממים תנור על 200 מעלות. ומכינים מראש תבנית תנור או תבנית פיצה מרופדת בנייר אפייה.
מרתיחים את פרחי הכרובית חצי רתיחה למשך 8 דקות בערך. ואז מעבירים למעבד מזון ומרסקים עד קבלת מרקם פירורי (כמו של קוסקוס). חשוב לסחוט אחר כך את הכרובית שיצא ממנה כל הנוזלים.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים עד שמקבלים תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת על התבנית המרופדת ומשמנים את התבנית, ואז מתחילים לעצב (עגול / מרובע / מה שבא לכם) ולבסוף מהדקים.
מכניסים לתנור עד שהתחתית משחימה (בערך 15 דק) ואז מוציאים ומורחים את הרוטב, ומפזרים מעליו גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה, ואיזה תוספות שמחשק. אפשר מסביב למרוח מים או שמן ולפזר גם שומשום.
מכניסים שוב לתנור עד שמוכן (עוד 15 דקות בערך)
לא חותכים את הפיצה שהיא חמה מכיוון שככה היא תתפרק, מחכים שהיא תתקרר טוב ואז לחתוך.