Go Back
פיצה כרובית

פיצה ללא גלוטן מבצק בריא ומיוחד

בלי קמח, שמן ורגשות אשמה. פיצה מ"בצק" כרובית שתופתעו כמה טעימה!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: גל צרור
Advertisements

המצרכים

לתחתית:

  • 1 שקית כרובית (קפואה, 800 גרם. או כרובית 1 בינונית מפורקת לפרחים)
  • ½ כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

לרוטב (לחלופין אפשר רוטב מוכן לפיצה):

  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות מים (מים לדלל את הרוטב)
  • ¼ כפית סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • ½ שן שום (כתושה, שן שלמה אם אוהבים.)
  • ¼ כפית אורגנו יבש
  • ¼ כפית בזיליקום יבש
Advertisements

אופן ההכנה

  • מחממים תנור על 200 מעלות. ומכינים מראש תבנית תנור או תבנית פיצה מרופדת בנייר אפייה.
  • מרתיחים את פרחי הכרובית חצי רתיחה למשך 8 דקות בערך. ואז מעבירים למעבד מזון ומרסקים עד קבלת מרקם פירורי (כמו של קוסקוס). חשוב לסחוט אחר כך את הכרובית שיצא ממנה כל הנוזלים.
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת על התבנית המרופדת ומשמנים את התבנית, ואז מתחילים לעצב (עגול / מרובע / מה שבא לכם) ולבסוף מהדקים.
  • מכניסים לתנור עד שהתחתית משחימה (בערך 15 דק) ואז מוציאים ומורחים את הרוטב, ומפזרים מעליו גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה, ואיזה תוספות שמחשק. אפשר מסביב למרוח מים או שמן ולפזר גם שומשום.
  • מכניסים שוב לתנור עד שמוכן (עוד 15 דקות בערך)
  • לא חותכים את הפיצה שהיא חמה מכיוון שככה היא תתפרק, מחכים שהיא תתקרר טוב ואז לחתוך.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.