Go Back
+ servings
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד לשבת במרקם משגע

עוגת שוקולד לשבת, עוגה עשירה ומפנקת שמכינים בקלות ושתמתיק לכם את כל השבת!
ציון 4.39 על ידי 39 דירוגים
כמות 1 עוגה
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מיקסר
תבנית מלבנית או מרובעת בינונית חד פעמית
כוס זכוכית עם ידית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס קוקוס (לא חובה)
  • 1 כף קקאו
  • 1 כוס שוקולית (כוס אחת פחות כף)
  • ¼1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

להכנת הגנאש:

  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית שמן
  • ½ כפית דבש

אופן ההכנה

  • תחילה נקציף במיקסר את הביצים עם הסוכר על מהירות הכי גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר למינימלית, מוסיפים שמן, חלב,שמנת מתוקה ותמצית וניל, וגם את הקוקוס אם החלטתם להוסיף.
  • שמים את הקקאו בכוס וממלאים את שאר הכוס בשוקולית מניחים בתערובת ומוסיפים קמח ואבקת אפיה מערבלים היטב ומעבירים את כל התערובת לתבנית.
  • דופקים מעט את התבנית על השיש לשיטוח התערובת ופיזורה, ומכניסים לתנור על 160 מעלות טורבו ל40 דקות פחות ויותר.
  • הכנת הגנאש: ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד מריר, ולאחר מכן מוסיפים את השמן והדבש, מערבבים ומניחים בצד כדי שיתקרר טיפה.
  • כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור, דופקים דפיקה אחת על השיש וחותכים ישר.
  • לאחר החתיכה ישר מוזגים את הגנאש מלמעלה והעוגה מוכנה.

הערות וטיפים

  • לעוגת פרווה: שמים שמנת צמחית לציפוי, ולעוגה אפשר כוס שמנת צמחית או כוס מיץ תפוזים או חצי כוס מים וחצי כוס שמנת צמחית.
  • מי שלא שם קוקוס שיוסיף רבע כוס קמח.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.