בקערה גדולה או בקערת מיקסר, מנפים את הקמח ואז מוסיפים אליו את הסוכר וניל, אבקת אפייה, וכוס סוכר ומערבבים היטב.
לאחר מכן מוסיפים את הנטורינה / מחמאה / חמאה כמעט מומסת וחמה עם מיץ תפוזים חם (שמחממים במיקרוגל למשך כמה שניות אבל לא להרתיח). מוסיפים גם חצי כוס מים חמים, חצי כוס שמן, תמצית וניל, תמצית רום, ותמצית שקדים. נלוש הכל לבצק רק עד איחוד החומרים.
מוציאים מהקערה חצי מכמות הבצק ומניחים בצד.
בקערית קטנה, מוסיפים את כל החומרים לתערובת בצק שוקולד ומערבבים היטב.
מוסיפים לבצק שנשאר במיקסר ומתחילים ללוש עד שכל הבצק נעשה חום בצורה אחידה. חומרי הבצק החמים מאפשרים עבודה קלה ומיידית עם הבצק מבלי שיקרע ומבלי לחכות למנוחה.
כעת מחלקים לשלושה חלקים את שני הבצקים. על שני ניירות אפייה מרדדים חתיכה מהבצק הלבן לעלה דק ומניחים בצד. על נייר האפיה השני מרדדים חתיכה מבצק השוקולד לעלה דק.
מרימים את נייר האפיה עם הבצק הלבן והופכים בזהירות על בצק השוקולד ומקלפים בזהירות את נייר האפיה.
לרדד מעט מהצדדים עד שהבצק הלבן והחום באותו הגודל ואז מגלגלים לגליל. מניחים על נייר אפיה בתבנית את כל הגלילים, סה"כ שלושה ומעבירים למקרר לשעה כדי שיהיה קל לחתוך לפרוסות יפות.
לאחר שעה חותכים כל גליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
שמים לאפייה בחום של 170 מעלות למשך 20 -25 דקות.
לא נוגעים בעוגיות אלא רק כשמתקררות.