Go Back
+ servings

אסאדו בתנור

בשר בתנור עם רוטב מתקתק ומשגע מוגש עם ירקות ועשבי תיבול
ציון 4.22 על ידי 19 דירוגים
כמות 1 תבנית
זמן הכנה: 30 minutes
באדיבות: מיכל סוויד

ציוד

תבנית גדולה
קערה גדולה

המצרכים

  • 2 קילו אסאדו
  • 5-6 יחידות תפוחי אדמה קטנים
  • 3 בצלים (חצויים)
  • 1 ראש שום שלם (מקולף לשיניים)
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה מלח גס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 0.5 כף פפריקה חריפה
  • 1 מח עצם (לא חובה)

אופן ההכנה

הכנת הירקות

  • נפזר בתבנית גדולה לתנור: תפוחי אדמה עם הקליפה חתוכים לרבעים, 3 בצלים חצויים, שתי בטטות, שיניים מראש שום שלם.
  • לזלף שמן זית, מלח גס ופלפל שחור.
  • אפשר להוסיף מח עצם בתבנית (לא חובה).

הכנת האסאדו בתנור

  • בקערה נצפה את האסאדו בסילאן, חרדל ושמן זית בנדיבות.
  • נשים גם מלח ופלפל, כף פפריקה מתוקה וחצי כף פפריקה חריפה.
  • נניח את הנתח מעל לירקות שבתבנית, ונכסה בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום בתנור למשך כשעה על חום 200 מעלות (טורבו).
  • לאחר שעה נוריד את המעלות ל150 לעוד שלוש שעות מינימום (עדיף כמה שיותר זמן).
  • ברבע שעה האחרונה נוריד את הכיסוי כדי שיקבל צבע חום כהה.

הערות וטיפים

  • המח עצם לא חובה רק בשביל להוסיף טעמים.
  • את הסילאן והחרדל להוסיף לאט לאט ולא יותר מדי שלא יצא נוזלי מדי או מתוק מדי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.