Go Back
מתכון שבקייה לחנוכה

מתכון שבקייה לחג חנוכה

עם סירופ דבש מתוק!
ציון 4.48 על ידי 124 דירוגים
באדיבות: בת אל משה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כף מלח
  • 1 כוס שמן (חד פעמי חם)
  • 2 כפות חומץ
  • 2 וחצי כוסות מים פושרים (יכול להיות פחות,צריך לשים בהדרגה)

סירופ:

  • 1 קילו סוכר
  • 2 וחצי כוסות מים
  • מיץ מלימון אחד
  • ¼ - ½ צנצנת דבש (לא חייב!)
Advertisements

אופן ההכנה

  • נשים בקערת המיקסר את הקמח, סוכר, מלח, שמן, והחומץ, נוסיף בהדרגה את המים החמים (מתחילים מ-2 כוסות, ואת החצי שמים במידת הצורך). ואז ללוש היטב עד שנקבל בצק רך וגמיש.
  • נכסה וניתן מנוחה של 30 דקות. נחלק את הבצק ל-4 כדורים.
  • כל כדור נרדד על משטח מקומח לעלה ארוך ודק, בעזרת גלגלת משוננת נחתוך לרצועות ארוכות, לא דקות ולא עבות מדי.
  • נטגן בשמן חצי עמוק כל רצועה סביב עצמה כדי ליצור צורת פרח (כמו בסרטון). נטגנן עד הזהבה משני צדדים ונעביר למגש עם נייר מגבת.
  • להכנת הסירופ - נשים בסיר את החומרים ונביא לרתיחה, ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל כ-20 דקות. בשלב הזה מי שרוצה להוסיף את הדבש ולבשל עוד 20 דק בערך על להבה נמוכה.
  • נטבול כל שבקייה בסירופ משני הצדדים (פשוט נטביע אותם בזהירות). במשך כשנייה לא יותר, ואז נעביר למגש ונפזר מיד שומשום.
Advertisements

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
שמים שמן עד חצי גובה הסיר - אפילו מעט פחות
את השבקיות טובלים בסירופ כשהוא על הגז על להבה הכי נמוכה
אפשר להקפיא ולחדש אותן עם סירופ
אופן הכנה:

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.