Go Back
עוגת ספוג טורקית

עוגת ספוג טורקית גבוהה

טורט שכבות מרשימה!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: pacikanin_mutfagi

ציוד

תבנית רינג (אפשר בגודל 20 עד 26)
למדידת המים: כוס תה 125 מ"ל (בסרטון ההכנה למטה)
לשאר המצרכים: כוס זכוכית 200 מ"ל (בסרטון ההכנה למטה)

המצרכים

לעוגה אחת - שתי שכבות (בתמונה מכפילים כמויות)

  • 5 ביצים
  • 1.5 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כוס קמח
  • ½ כוס קורנפלור
  • חבילת וניל אחת
  • 1 חבילה של אבקת אפייה
  • 1 קורט מלח
  • ½ כוס תה מים חמים

אופן ההכנה

  • מפרידים את חלמון הביצה והלבנים לעוגת הספוג. מחלקים חצי כמות הסוכר לחלבונים וחצי לחלמונים.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקורט מלח, עד שמקבלים קרם יציב.
  • מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהם הופכים קרמיים ובהירים, ואז מנפים את שאר החומרים, מוסיפים גם את המים החמים ומקציפים.
  • לאחר מכן מוסיפים את החלבונים המוקצפים קלות תוך 3 פעמים, מבלי לאבד את האוויר, והוסיפו אותם לתערובת.
  • אם מתכוונים להשתמש בתבניות של 4 גדלים שונים כמו בתמונה, מניחים נייר אפייה על הבסיס, ומשמנים רק את הבסיס, לא לשמן את הקצוות.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי. לא פותחים את דלת התנור זמן רב לפני שבטוחים.
  • כשהעוגות יוצאות מהתנור, נהפוך את התבניות ומניחים להן להתקרר. כשמתקררות אפשר להוציא בעזרת העברת סכין על החריצים.
  • העוגה רכה ואפשר להכין את העוגה מיד, אך אם תכינו את עוגות הספוג יום אחד מראש, היא תהיה טובה עוד יותר

הערות וטיפים

סרטון הכנה מלא:

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.