מפרידים את חלמון הביצה והלבנים לעוגת הספוג. מחלקים חצי כמות הסוכר לחלבונים וחצי לחלמונים.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקורט מלח, עד שמקבלים קרם יציב.
מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהם הופכים קרמיים ובהירים, ואז מנפים את שאר החומרים, מוסיפים גם את המים החמים ומקציפים.
לאחר מכן מוסיפים את החלבונים המוקצפים קלות תוך 3 פעמים, מבלי לאבד את האוויר, והוסיפו אותם לתערובת.
אם מתכוונים להשתמש בתבניות של 4 גדלים שונים כמו בתמונה, מניחים נייר אפייה על הבסיס, ומשמנים רק את הבסיס, לא לשמן את הקצוות.
נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי. לא פותחים את דלת התנור זמן רב לפני שבטוחים.
כשהעוגות יוצאות מהתנור, נהפוך את התבניות ומניחים להן להתקרר. כשמתקררות אפשר להוציא בעזרת העברת סכין על החריצים.
העוגה רכה ואפשר להכין את העוגה מיד, אך אם תכינו את עוגות הספוג יום אחד מראש, היא תהיה טובה עוד יותר