עוגיות ספירלה פרווה
תגובה נבחרת
"וואו החזרת אותי שנים שאמי וסבתי ז"ל היו מכינות ואהבנו את השילוב של הקקאו אין עליך אישה יקרה"
חנה סבח
עוגיות של געגוע – יש דברים במטבח שברגע אחד יכולים להחזיר אותנו 30 שנה אחורה. עוגיות הספירלה האלה – עם הקקאו המתפשט בתנור וריח הילדות שמתפשט ברחבי הבית – בדיוק כאלה. אמא, סבתא, אנחנו. כל דור והסיפור שלו, אבל המתכון הזה נשאר אחד.
כשהייתי קטן, לא הייתה דרך טובה יותר לעזור במטבח מאשר "לגייס" אותי להכנת העוגיות האהובות האלה. אני זוכר את הטריק של סבתא – קצת קקאו, הרבה אהבה, ובעיקר את הצחוק של אמא כשהבצק לא היה יוצא בדיוק כמו בספר. היום, כשאני מכין אותן בעצמי, אני לא רק מכין עוגיות – אני חוזר בזמן, חווה שוב את הילדות והחום של הבית.
אז בפעם הבאה שתהיה לכם חצי שעה פנויה, קחו את המתכון הזה ותנו לו לחמם את הבית. תגלו שהוא לא רק יפשט את היום שלכם, אלא גם יחבר את כל הדורות יחד בכל ביס.
למה אתם הולכים להתאהב
עוגיות ספירלה פרווה
- עוגיות שמחזירות אותנו 30 שנה אחורה עם כל ביס.
- שילוב מושלם של קקאו וגרידת תפוז, פשוט ומענג.
- טעם של בית, חום משפחתי, וזיכרונות מאמא וסבתא.
- קלות להכנה, ואין מי שלא יאהב אותן.
- מתכון שמחבר דורות ויוצר רגעים מתוקים במיוחד.
שורה תחתונה: אל תשכחו לשמור את המתכון הזה – הוא יהיה חלק מהזיכרונות המתוקים שלכם גם בעתיד!
עוגיות ספירלה פרווה
המצרכים
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס כוס שמן
- שקית אבקת אפייה
- שקית סוכר וניל
- גרידה מחצי תפוז
- 1 קילו קמח מנופה פחות כוס
- 3 כפות קקאו
- 2 כפות מים חמימים
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מקציפים 1.5 ביצים עם כוס סוכר וכוס שמן. מקציפים כ-5 דקות ומוסיפים שקית אבקת אפייה, שקית סוכר וניל וגרידה מחצי תפוז.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה (קילו פחות כוס) ולשים עד שמתקבל בצק נעים לעבודה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים. חלק אחד נשאר לבן, ולחלק השני מוסיפים 3 כפות קקאו ו-2 כפות מים חמימים. לשים עד שהקקאו נטמע לגמרי בבצק.
- מחלקים כל חלק לשני כדורים כך שמתקבלים שני כדורי בצק לבנים ושני כדורי בצק עם קקאו.
- מרדדים כדור בצק לבן לעלה דק, מניחים עליו נייר אפייה ומרדדים מעליו כדור בצק קקאו לעלה דק. הופכים כך שהעלה הכהה נמצא מעל הלבן.
- מגלגלים לרולדה צמודה וחותכים לפרוסות בעובי הרצוי. מניחים על נייר אפייה, מפחסים מעט עם היד ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.