חטיף תמרים בריא, טעים וענוג
לרבים מאיתנו יש צורך תמידי במשהו מתוק. בבוקר עם הקפה, בצהריים אחרי ארוחה דשנה, בערב לרגיעה מתוקה מול הטלוויזיה. אבל מה לעשות שהמתוק והטעים הזה לא ממש בריא?
בדיוק בשביל מצבים כאלו קיים המתכון המושלם הזה של חטיף תמרים – נשנוש מתוק ורך והכי חשוב בריא, עשיר בוויטמינים ומגנזיום איכותי.
ולמה חטיף תמרים כ"כ מהמם? כי בהכנה קלילה מקבלים גלילה יפהפייה עם תמרים בשרניים ונימוחים, כל סוגי האגוזים שאוהבים בטעם קלוי עמוק שנותנים ארומה נוספת, מעצימים את טעם התמרים ונותנים גם טאצ' קראנצ'י מענג, וכמובן – שבבי קוקוס שמצפים הכל במראה יפהפה ומגרה. חלק זוללים מייד, חלק מקפיאים, ותמיד תמיד יכולים להתענג על ביס חלומי של חטיף תמרים
למה באמת כדאי לכם: חטיף תמרים
- חטיף תמרים הוא הנשנוש המתוק, הרך והכי בריא שיש
- מתכון מושלם של חטיף תמרים עשיר בוויטמינים ובמגנזיום
- שילוב מושלם של תמרים נימוחים, אגוזים קראנצ'יים ושבבי קוקוס שובבים מעל
שורה תחתונה: צורך תמידי במשהו מתוק? עם חטיף תמרים אין מה ללכת רחוק...
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? חטיף תמרים
חטיף תמרים בריא, טעים וענוג
המצרכים
- 1 חבילה תמרים ללא חרצנים
- כף סילאן
- 2 כפות מים
- 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים (כדאי את כל סוגי האגוזים קלויים שנותנים ארומה וטעם לתמרים)
- 1/4 כוס קשיו שבור
- 1/4 כוס אגוז לוז שבור (נקרא גם בונדוק)
אופן ההכנה
- טוחנים את התמרים המגולענים בבלנדר עם 2 כפות מים, מוסיפים כף סילאן וממשיכים לערבל עד עיסה אחידה ומרקם חלק.
- מוסיפים את כל האגוזים ושוב מערבלים. על ניילון נצמד מסדרים בשורה שליש מהתערובת, מגלגלים לגליל בעובי אחיד, וכך יוצרים 3 גלילים.
- מעבירים למקפיא למשך שעתיים. מוציאים מהמקפיא, מגלגלים בקוקוס או בשומשום ופורסים לפרוסות. שומרים חלק במקפיא וחלק בצנצנת במקרר
הבמה כולם שלכם:
יאמייי
רותי חקון
צילום: רותי חקון\
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק שעועית קלאסי וטעים
- סופלה שוקולד פרווה מנחם
- מרק ירקות מושלם להצטננות
- מרק כתום מנחם ויפייפה
- מרק אפונה מיוחד ובריא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: צביה אורן