עוגת ביסקוויטים מטריפה ויפה
יש מתכונים שלא מחליפים, הם נצחיים, קלאסיים, נוסטלגיים ומציפים בנו אלפי זכרונות של טעמי ילדות מתוקים ומענגים.
כזה הוא בדיוק המתכון המושלם הזה של עוגת ביסקוויטים מטריפה ויפה, משגעת ומענגת, חלומית וקטיפתית ו… לא נראה לנו שצריך להמשיך.
ומה מיוחד דווקא במתכון הזה? שאנחנו מכינים כבר אותו כבר שנים, שהוא מוכן בקלות בלי יותר מדי סיבוכים, שהוא תמיד תמיד יוצא טעים, וחוץ מתחתית ביסקוויטים פריכה ורכה, תתענגו כאן גם על שכבת עתירת מתיקות של קצפת עשירה וחלומית ומעליה ציפוי שוקולד חום ומרהיב שיוצר לה מראה פשוט משגע!
למה באמת כדאי לכם: עוגת ביסקוויטים
- עוגת ביסקוויטים מטריפה וכ"כ יפה שכמעט לא תרצו להרוס, אבל לא תעמדו בפיתוי…
- שילוב מושלם של תחתית ביסקוויטים פריכה, שכבת עתירת מתיקות של קצפת עשירה ומעליה ציפוי שוקולד חום ומרהיב שיוצר לה מראה פשוט משגע
שורה תחתונה: אל תשכחו ללקק את שאריות הקצפת מהמרית, זה עוד כיף בהכנה הקלה של עוגת ביסקוויטים
אז איך מכינים?
עוגת ביסקוויטים
עוגת ביסקוויטים מטריפה ויפה
המצרכים
- 4 חבילות ביסקוויטים
- 3 כפות סוכר
- 1 מיכל שמנת להקצפה גדול
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 150 גרם ממרח קינדר (או ממרח נוטלה, או שוקולד חלב או מריר מומס)
- 500 גרם גבינה לבנה
- ½1 כוס חלב (לטבילת הביסקוויטים)
- 150 גרם שוקולד חלב
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד לבן
- 200 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה
- בתבנית או רינג 25/25 מרפדים את התחתית בנייר אפיה. אם מכינים ברינג שמים נייר אפיה ומתחת רדיד אלומיניום ועוטפים את התבנית היטב ומהדקים.
- בקערת זכוכית ממיסים שוקולד חלב בפולסים של 25 שניות במיקרוגל עד המסה. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את השמנת מתוקה, האינסטנט והסוכר.
- 20 שניות לקצפת יציבה. מנמיכים מהירות, מוסיפים גבינה וממרח בואנו, מערבבים להטמעה ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס ומערבבים חלש במיקסר עד תערובת אחידה .
- טובלים כל ביסקוויט בחלב ומשטחים בתחתית הכלי. ממלאים בקרם שהכנו ומיישרים על שכבת הביסקוויטים, ושוב מרטיבים ביסקוויטים, שמים מלית וככה ממשיכים 4 שכבות .
לציפוי:
- בקערה קטנה ממיסים שוקולד חלב חום, ובקערה נוספת ממיסים שוקולד לבן. שופכים על כל העוגה שוקולד חלב חום ובשקית זילוף שופכים את השוקולד הלבן ובתנועות הלוך חזור מזלפים על העוגה כך שייצאו הרבה פסים .
- לוקחים שיפוד או קיסם ומעבירים על העוגה מלמעלה למטה לקבלת צורה יפה. מקררים כ-8 שעות להתייצבות
רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!