פשוט, קל ומצוין: דג טונה מטוגן

אם אתם מחפשים תחליף טעים ומעולה לכל מנה בשרית, אם אתם רוצים לגוון במנה בריאה ומזינה את התפריט – לכו על המתכון המושלם הזה של מנת דג טונה מטוגן, שיגזול מכם רק דקות הכנה ויפנק אתכם במנה קלילה ועסיסית
בדרך כלל אנחנו אוכלים טונה משימורים או ברול סושי טעים, אבל אם הייתם יודעים כי דג טונה הוא בין הדגים היותר בשרניים שיש, וכמו כל נתח טרי ואיכותי, הוא דורש ייבוש מוחלט, תיבול קליל, צריבה קצרה במחבת ו…זהו, אנחנו בטוחים שהייתם מכינים כמעט מדי יום את המנה הנהדרת ושוברת השגרה הזו
אל תשכחו לקשט בפלח לימון טרי ועסיסי, לזלף כמה טיפות, לשדך פירה רך או אורז טעים, ללוות את המנה בסלט ירקות רעננים, לקחת ביס ופשוט להיות בעננים

למה באמת כדאי לכם: דג טונה מטוגן
דג טונה מטוגן – אדום או לבן – יבוא מצוין לכל ארוחת צהריים מזינה
מחפשים תחליף טעים ומעולה לכל מנה בשרית? לכו על מנת דג טונה מטוגן קלילה ועסיסית
שורה תחתונה: דג טונה הוא בין הדגים היותר בשרניים שיש, וכמו כל נתח טרי ואיכותי, הוא דורש תיבול פשוט וצריכה קצרה בלבד!
איך מכינים?
דג טונה מטוגן

פשוט, קל ומצוין: דג טונה מטוגן
המצרכים
- 8 חתיכות סטייק טונה (מומלץ לשלב גם טונה אדומה) (מגיע בוואקום פרוס ודק ביחידות של 4 או חתיכות בודדות)
- קערת מים עם כפית מלח ומיץ מלימון אחד (להשריית הדגים)
- שמן עמוק (גובה 2 סנטימטר)
- כפית מחוקה כורכום
- ½ כפית שום גבישי
- חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- נוריד מהדג את העור, נשרה שעה במי המלח והלימון ואח"כ נשטוף היטב את הדגים ונסנן במסננת במשך כמה שעות עד שיגירו את כל הנוזלים
- נניח את הדגים מעל מספר שכבות של נייר סופג ומעליהם עוד כמה שכבות של נייר סופג לספיחת כל הנוזלים.
- נחמם 2 סנטימטר שמן במחבת טפלון, נוסיף לשמן את הכורכום והשום הגבישי ונערבב.
- נטגן את הדגים בשמן על להבה בינונית עד הזהבה משני הצדדים. נעביר את הדגים לנייר סופג, נפזר עליהם כוסברה ונגיש.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עראיס ביתי קל מפנק
- קציצות ירק ב-10 דקות
- פסטה ברוטב עגבניות קלה
- סלט ביצים ב-4 רכיבים
- מרק שעועית לבנה של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!