עוף צלוי בתנור בשיא הקלות
מנה קלאסית, קלה, ובריאה
עוף צלוי בתנור פשוט וקל להכנה. אפשר לשים את כל המרכיבים בתבנית ולהשאיר לתנור לעשות את העבודה.
ניתן לשדרג את המתכון עם תבלינים, עשבים ורוטבים שונים. אפשר להכין עוף עם רוטב פסטו, סויה, או תבלינים כמו כמון, כורכום או פפריקה, ולהתאים אותו לטעמים האישיים שלך.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
פיירקס / תבנית תנור עם נייר אפיה
המצרכים
- 4 כרעיים (מפורקים)
- 5 תפוחי אדמה
- 2 כפות פפריקה מתוקה (עדיף מרוקאית)
- ½1 כפיות מלח
- ½ כפית פפריקה חריפה
- 1 כף דבש / סילאן
- ½ כוס שמן
- 2 בצלים ( חתוכים גס)
- 5 שיני שום
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ½ כפית פלפל
- מלח (קצת )
- 4 כפות שמן
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
- להרתיח 4 כרעיים מפורקים ונקיים רבע שעה או חלקים אחרים.
- לחתוך 5 תפוחי אדמה לקוביות ולהניח בתבנית.
- לתבל ב 2 כפות פפריקה מתוקה עדיף מרוקאית כפית וחצי מלח חצי כפית פפריקה חריפה כף דבש או סילאן וחצי כוס שמן.
- נערבב היטב את העופות שהרתחנו נניח מעל תפוחי האדמה.
- נוסיף 2 בצלים חתוכים גס 5 שיני שום חתוכים לחצי כמה עגבניות שרי.
- נערבב בקערה כף פפריקה מתוקה חצי כפית פלפל שחור קצת מלח 4 כפות שמן וכוס מים נשפוך על העופות.
- נכסה את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור 200 מעלות שעה וחצי בערך - לא טורבו!
- נוריד את הנייר ונאפה עוד חצי שעה בערך להעביר לגריל לכמה דקות גם לצריבה.
הערות וטיפים
כשמתבלים תדחפו את הידיים מתחת לעור העוף כדי שהטעמים יחדרו גם לשם .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוף צלוי בתנור בשיא הקלות מתכון מאת: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”