עוגת שמרים קקאו אורגינל
קלאסיקה אהובה, עם טעם של פעם
עוגת שמרים היא קלאסיקה אהובה, עם טעם נוסטלגי שמזכיר את המטבח של סבתא. היא מפיצה ניחוחות של בית ומעניקה תחושה חמימה.
עוגות שמרים מתאפיינות במרקם רך, אוורירי ונימוח, שמתחבר נהדר עם מגוון מליות כמו שוקולד, קינמון, פרג או חלבה.
= ספר המתכונים של אופירה פחימה יחיא
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק :
- 1 ק"ג קמח (מנופה)
- 2 כפות שמרים יבשים
- ¾ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
- ½2 כוסות מים
- 2 ביצים
- 200 גרם מחמאה / חמאה
למלית קקאו :
- 1 כוס קקאו
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כף נס קפה
- 1 כף תמצית רום
- ¾ כוס שמן
לסירופ מדהים :
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10גרם)
- 1 כף תמצית רום
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- נניח בקערת מיקסר : קמח , סוכר, סוכר וניל , שמרים .
- נוסיף מים 2 כוסות , ביצים ואת יתרת המים.
- את המחמאה נחתוך לקוביות ונוסיף בהדרגה לבצק נלוש לבצק חלק.
- נניח לבצק לתפוח בקערה נלוש שוב נכסה בניילון ניצמד ולמקרר לשעתיים .
להכנת מלית קקאו :
- נערבב את מצרכי המלית נוסיף את השמן בסוף תוך כדי ערבוב עד לקבלת משחה לא דלילה.
לסירופ:
- לבשל הכל עד לקבלת סירופ דביק.
- את הבצק נחלק ל 320 גרם בערך כל כדור / או ל 6 חלקים שווים .
- נרדד על משטח מקומח לריבוע נמרח מלית , נגלגל.
- נניח בתוך תבניות אינגליש קייק , נשמן קודם.
- נניח לעוגות לתפוח נבריש ( ביצה טרופה עם כפית נס קפה ) .
- נאפה בתנור חם 180 מעלות טורבו עד להזהבה.
- נוציא חם ונבריש בסירופ.
הערות וטיפים
ניתן לשמור במקפיא לפחות חודשיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת שמרים קקאו אורגינל מתכון מאת: אופירה פחימה יחיא
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד פייסבוק ובאינסטגרם