שבקייה חגיגית בטעם אליפות
מיוחד עם שורשים תרבותיים עמוקים
שבקייה היא בחירה מצוינת עבור כל מי שמחפש משהו מתוק, טעים ומיוחד עם שורשים תרבותיים עמוקים.
השילוב של בצק מטוגן עם סירופ דבש ושומשום יוצר חוויה קריספית ומתוקה במיוחד, שמתאימה לקינוח או לנשנוש בכל זמן.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר טיגון
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 1 קילו קמח (מנופה)
- 250 גרם מרגרינה (מומסת)
- 1 כפית מלח (שטוחה)
- 2 כוסות מים
לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 1 פרוסת לימון
אופן ההכנה
- לעבד את הרכיבים לבצק וחלק ל 2 רולדות.
- לחתוך את הרולדה לחתיכות ולפתוח כל חתיכה ולעשות דוגמא (ראו תמונה ) .
- לטגן בשמן עמוק .
הכנת הסירופ:
- לבשל את הסוכר מים ולימון על הגז עד לסמיכות הסירופ.
- לאחר הטיגון לטבול בסירופ ולפזר סוכריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: שבקייה חגיגית בטעם אליפות מתכון מאת: ירדנה ג'נאח