עוגה תורכית עם רוטב שוקולד וקצפת
עוגה עשירה, מתוקה ומפנקת במיוחד

עוגה תורכית עם רוטב שוקולד וקצפת היא קינוח עשיר, מרשים וקל יחסית להכנה, המשלב טעמים מפנקים ונראה יפיפה על השולחן.
עוגות תורכיות ידועות בטעמן הייחודי והשונה, מה שהופך את העוגה הזו להזדמנות להתנסות במשהו חדש ומסקרן.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
תבנית מלבנית בינונית
כוס חד פעמי חמה
המצרכים
- 3 ביצים (L בטמפרטורת החדר)
- כוס סוכר (כמעט מלא)
- ½ כוס חלב (בטמפרטורת החדר)
- ½ כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 2 כוסות קמח מנופה
- מלח (מעט )
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
לרוטב:
- 2 כוסות חלב (מידת כוס אחת כאן 200 מ"ל)
- 5 כפות סוכר
- 3 כפות קקאו
- 80 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
לקישוט:
- אגוזים קצוצים (מעט )
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות.
לעוגה:
- מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל עם מטרפה חשמלית למרקם קרמי.
- מוסיפים בזלוף תוך כדי הקצפה את השמן ואחר כך את החלב.
- מוסיפים קמח אבקת אפיה ומלח בפעמיים ומקפלים עם לקקן לבלילה אחידה.
- מעבירים לתבנית ואופים עד ששפוד יוצא יבש .
הכנת הרוטב:
- ממיסים על הגז חלב, סוכר, קקאו.
- כשרותח מוסיפים שוקולד ומערבבים עד המסה. מכבים אש ומצננים.
- כשהעוגה מוכנה, לוקחים שיפוד עבה, הופכים אותו ומחוררים את העוגה הרבה חורים ליצירת בורות קטנים.
- משקים את העוגה עם כל הרוטב ומצננים עד שהכל נספג.
- מכינים קצפת ומורחים מעל, מסרקים בעדינות עם מזלג ומכניסים למקרר להתייצבות.
- כשמגישים חותכים לריבועים ומקשטים איך שאוהבים קוקוס או אגוזים או דובדבן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגה תורכית עם רוטב שוקולד וקצפת מתכון מאת: ירדנה ג'נאח