חלבי | לוטוס | מתכונים לשבועות | מתכונים לשבת | מתכונים נוסטלגיים | עוגות | עוגות גבינה
מתכון עוגת גבינה ולוטוס
קינוח טעים, מרשים ופשוט יחסית להכנה
מתכון עוגת גבינה ולוטוס לקינוח טעים, מרשים ופשוט יחסית להכנה, שמתאים לכל אירוע ומרענן כל ארוחה עם שילוב טעמים ייחודי.
עוגת גבינה רכה וקרמית משתלבת עם העוגיות הקרמליות של לוטוס, ויוצרת טעם עשיר ומאוזן בין מתוק לקרמי.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית קפיצית או רינג בקוטר של 18 ס״מ
שקף
נייר אפיה
תבנית ספירלה סילקומארט
המצרכים
- 150 גרם עוגיות לוטוס טחונות
- 50 גרם חמאה מומסת
- 500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה (1 מיכל גדול)
- 500 גרם גבינת שמנת (רצוי מסקרפונה או נפוליאון , אחוזי שומן גבוהים בטמפרטורת חדר)
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל צרפתי (80 גרם)
- 1 פחית חלב מרוכז (397 גרם)
- ½ מיכל יוגורט (100 גרם)
- 1 צנצנת ממרח לוטוס (400 גרם)
אופן ההכנה
- להמיס חמאה לערבב יחד עם העוגיות הטחונות.
- לרפד תבנית קפיצית 18 סמ קוטר עם נייר אפיה , להניח שקף בגובה של 10 ס״מ מסביב.
- בתחתית להניח את העוגיות הטחונות עם החמאה, ובאמצעות כפית קטנה להדק לתחתית של התבנית , להכניס להקפאה.
- בקערה נפרדת לערבב גבינות יחד עם חלב מרוכז וחצי מיכל יוגורט .
- בקערת מיקסר להקציף לקצפת רכה ויציבה את השמנת להקצפה יחד עם האינסטנט פודינג.
- בתנועות קיפול לאחד בין התערובת של הגבינות עם השמנת המוקצפת .
- לשפוך מעל התחתית של העוגיות , להכניס להקפאה ללילה שלם .
- להמיס ממרח לוטוס , להניח תבנית ספירלה מעל משטח קשיח, לשפוך לתוך התבנית .
- לנער ממש קצת ובזהירות כדי שבועות אויר יצאו מהתבנית , להכניס להקפאה ללילה .
- את הממרח הנותר, נשפוך על העוגה הקפואה , נכניס להקפאה לכמה דקות.
- נניח את העיגול שחילצנו מהתבנית , במרכז העוגה.
- מסביב נפזר קליק קורנפלקס מצופה בשוקולד.
הערות וטיפים
אפשר לצפות קורנפלקס בממרח לוטוס ולפזר מסביב .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון עוגת גבינה ולוטוס מאת: מרי קוגן