| | |

מתכון בקלאווה חגיגית ויפה

קינוח מרשים במראה אלגנטי ומזמין
בהשראת: ליטל אשואל
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון בקלאווה

מתכון בקלאווה היא קינוח מסורתי ועשיר בטעמים, שמתאים לאירועים מיוחדים ולפינוק מתוק ומרשים בכל הזדמנות.

ניתן לשלב במילוי מגוון אגוזים כמו פיסטוקים, אגוזי מלך או שקדים, ולהתאים את המילוי לפי הטעם האישי.

= ספר המתכונים של ליטל אשואל

מתכון בקלאווה
צילום: ליטל אשואל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון בקלאווה

מתכון בקלאווה חגיגית ויפה

קינוח מרשים במראה אלגנטי ומזמין
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: ליטל אשואל

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לתערובת האגוזים:

  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 200 גרם פקאן טבעי
  • 100 גרם פיסטוק (קלופים)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר + ¾ כוס מים
  • בצק פילו מצונן של שמרית העלים (בדיוק בגודל הנדרש)
  • 200 גרם מחמאה (מומסת)

אופן ההכנה

הכנת תערובת האגוזים:

  • לטחון במעבד מזון הכי דק שניתן את כל מרכיבי התערובת יחד.

הכנת הסירופ:

  • 1 כוס סוכר + 3/4 כוס מים להביא לרתיחה ולבשל עוד 7-8 דק להסמכה לצנן היטב.

הרכבה:

  • לוקחים דף פילו אחד ומניחים אותו לרוחב אלינו.
  • מורחים במחמאה מומסת מקפלים לחצי לרוחב ואז שוב לחצי ייווצר לנו מלבן צר ומוארך שפונה לרוחב אלינו.
  • מפזרים כף שטוחה מהתערובת במרכז המלבן, לא להגזים עם הכמות.
  • נקפל צד ימין למרכז (לרוחב), וצד שמאל מעליו. אמורה להיווצר לנו רצועה ממש צרה נמרח בכמות נדיבה של מחמאה מה שיעזור לנו לגלגל.
  • מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית.
  • ממשיכים כך דף דף.
  • מורחים במחמאה את כל השבלולים שבתבנית.
  • אופים ב 180 מעלות למשך 25-30 דק ויוצקים סירופ בנדיבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון בקלאווה
צילום: ליטל אשואל

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: מתכון בקלאווה חגיגית ויפה מתכון מאת: ליטל אשואל

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם: באינסטגרם, בקבוצתה וגם בבלוג

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements