לחמג'ון מסורתי עם טעם אמיתי
מאכל מסורתי מהמטבח המזרחי
לחמג'ון הוא מאכל מסורתי מהמטבח המזרחי, ומביא ניחוחות וטעמים אותנטיים למטבח הביתי.
למרות שמדובר במנה שנראית מורכבת, הכנת לחמג'ון פשוטה יחסית, וכוללת הכנת בצק ומילוי קל.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
מחבת
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח לבן (רגיל)
- 3 כוסות מים פושרים
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן
לבשר:
- ½1 קילו בשר טחון
- 2 בצלים (קצוצים)
- 2 פלפלים אדומים גמבה (קצוצים)
- 4 עגבניות (מגורדות)
- 1. בקבוק מיץ עגבניות mote (700 גרם)
- 1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
- עלי סלרי קצוצים
- פלפל שחור (קורט)
- 1 כף מרק עוף
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר ללוש את כל היבשים חוץ מהמלח.
- לשפוך בהדרגה מים עד שמתקבל בצק נעים למגע.
- בסיום הלישה להוסיף את השמן ואת המלח.
- לתת לבצק לנוח חצי שעה ,ואז להוריד נפח שוב להתפיח לעוד חצי שעה .
להכנת הבשר:
- במחבת על אש גבוה לפורר את הבשר.
- כשמתחיל להתפרק להוסיף את כל המצרכים .
- לבשל על אש נמוכה 40 דקות.
- בסיום לתבל עם פלפל שחור כף מרק עוף .
- לחלק את הבצק לכדורים קטנים ולפתוח עם מארוך.
- חשוב שהבשר לא יהיה רותח מידי.
- למרוח עם כף שכבה יפה של בשר להכניס לטבון. או לתנור על טורבו 250 מעלות עד שנהיה שחום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: לחמג'ון מסורתי עם טעם אמיתי מתכון פשוט מאת: אורי טל